Jste zde

Domů » Pláže

Pláže v Karibiku, 2. část

Akce a párty
Když se setmí, promění se pláž Mambo Beach na ostrově Curacao v noční pláž a taneční klub. Zde můžete tančit, popíjet modré koktejly s barevnými deštníčky a pozorovat různé umělce při jejich výkonu.
Orient Beach na ostrově St. Martin je skvělým místem, kde můžete zažít život jako na Riviéře. Můžete si tady pronajmout potřeby k vodním sportům, navštívit elegantní restaurace anebo vyzkoušet bodypainting, malování na tělo. Můžete zkusit parasailing nebo jen sledovat ty, co jsou trochu odvážnější než vy.

Ideální místo vidět a být viděn na VIP ostrově Svatý Bartoloměj je St. Jean’s Beach. Uprostřed pláže naleznete slavný hotel Eden Rock, který je ústředním bodem ostrova. Odpoledne můžete strávit na pláži Nikki Beach, kde je mimo jiné k dispozici módní sushi bar, kde občas můžete zahlédnou nějakou tu celebritu.

Pláže pro rodiny
Mnoho míst v Karibském moři je kvůli slabému příboji a mírně klesajícím plážím vhodných pro rodiny s dětmi. Baby Beach na ostrově Aruba dělá svému názvu opravdu čest. Nabízí klidnou vodu a pomalu se svažující pláž. Je ideální pro malé děti a ty, kteří se chtějí naučit šnorchlovat. Za jasného dne můžete zahlédnout na obzoru i Venezuelu.

Za tajný tip platí pobřeží Guadeloupe daleko od turistických středisek. Díky korálovým útesům je chráněné před vysokými vlnami, a to zejména pláže na jižním pobřeží Grand Terre.
Grand Anse v Grenadě je 3 km dlouhá pláž se zlatým pískem, která nabízí pro každého něco. Vodní sporty a plážové bary jsou na jejím jižním konci, zatímco severní část je velmi klidná. V blízkosti položené majestátní hory tvoří velkolepou kulisu vnitrozemí.

Barevné pláže
Martinická pláž Anse Céron je asi tou nejkrásnější na ostrově, možná kvůli své neobvyklé barvě. Exoticky černý písek připomíná návštěvníkům doutnající sopku, která ho kdysi vyprodukovala. Ačkoli je místo položené stranou, najdete zde sanitární zařízení a restaurace, v blízkosti staré plantáže na cukrovou třtinu.

Světle růžově září písek v South Shore Parku na Bermudách. Ve skutečnosti je zde 12 pláží, od těch dlouhých až po ty úzké, které jsou skryté za drsnými skalami. Dva kilometry dlouhý úsek pobřeží spojuje pláže a duny, kam se můžete dostat také na koni. Horseshoe Bay je známá pro skvělé koktejly při západu slunce.

Pláže a vodní sporty
Pobřeží Cabarete v Dominikánské republice je ideální nejen pro plavání. Ti, kteří chtějí více akce, zde najdou špičkové surfaře a ty nejlepší kiteboardery. Jak v zimě tak i v létě tu vane vítr s průměrnou rychlostí 37 až 46 km/h.
Pouze ti nejodvážnější se odváží na pláž Bathsheba na Barbadosu, která je díky silnému příboji nazývána také "Polévka Bowl".

Místo

St. Jean’s Beach, Svatý Bartoloměj 17° 54' 10.9044" N, 62° 50' 9.8916" W
Location

Karibik na Facebooku