Jste zde

Domů » Pláže

Pláže v Karibiku, 1. část

Kuba - jedna z pláží u Varadera
Autor: mountainpete

Karibik samozřejmě znamená především slunce, pláže a moře. Ale není pláž jako pláž. Někdo má raději dlouhé procházky podél pobřeží, někdo zase miluje klidné zátoky. Abyste si našli ideální místo pro vaši dovolenou u moře, připravili jsme pro vás několik slunečných tipů.

XXL pláže
Kubánská nejznámější pláž s délkou více než 20 kilometrů se nachází u Varadera, nejznámějšího přímořského letoviska na ostrově. Zde najdete Karibik jako z obrázkové knihy, tak panensky bílý je písek a osvěžující Atlantský oceán. Palmy nabízejí přirozený stín a přispívají k perfektní dovolené.

Dlouhé pláže a pasátovým větrem ohnuté stromy divi divi jsou symbolem ostrova Aruba. Voda o teplotě 28 stupňů a trvale mírný vítr potěší všechna srdce milovníků pláží. Na dohromady dvanáct kilometrů dlouhé pláži se nachází krásné letovisko Palm Beach a přilehlý Eagle Beach, ve kterém je vybudováno mnoho poměrně luxusních hotelů.

Plná života je 11 kilometrů dlouhá pláž u Negrilu na Jamajce. Tady můžete i dnes cítit atmosféru setkávání hippies ze 70. let minulého století, ale také se těšit na exkluzivitu luxusnjeích resortů "hideways". Pláž je lemovaná restauracemi, bary a stánky se suvenýry, a zve k dlouhým procházkám. Nebo si tu můžete nechat navázat originální karibské copánky "rasta". Romantický západ slunce jistě potěší všechny zamilované páry.

Antigua má sice více než 365 pláží, ale její klidný sesterský ostrov Barbuda nabízí délku téměř 27 km. Na západním pobřeží položený úsek mění dokonce i barvu písku. Obvykle je cukrově bílý, ale v některých úsecích jsou malé zbytky korýšů, které jí dávají pěknou růžovou barvu.
Východně od Puerto Rica leží ostrov Culebra s pláží Playa Flamenco. Kilometry dlouhá, bílá písečná pláž, která je populární především mezi místními obyvateli. Ti přijíždějí o víkendech trajektem z pevniny.

Romantické a klidné pláže
Abaco a další Bahamské ostrovy mají spíše liduprázdné pláže, jako je například Tahiti Beach. Ta leží jen asi 6,5 kilometru od města Hope. Nejsou zde téměř žádná auta, takže vynikající volbou je pronájem kolo nebo golfového vozíku, stejně jako procházky po písečných a oblázkových cestách. Písek je bílý, voda je klidná a teplá.

Rendezvous Bay na Anguille je impozantní, asi 4 km dlouhá pláž s nádherným bílým pískem - ideální pro procházky. Zatímco se budete procházet podél moře, uvidíte blikající světla ostrova St. Martin. Tato pláž je jen málo navštěvovaná. Na jejím konci se můžete osvěžit ve slavném plážovém baru místní reggae legendy Bankie Banxe skvělým rumem.
Secret Beach, zvaná také "Zátoka Angličanů", na ostrově Tobago nabízí nedotčenou pláž s nádherným, medově zbarveným pískem. Na toto krásné místo se dostanete tunelem z bambusu. Jsou zde také skvělé možnosti ke šnorchlování.

Aruba - jedna z pláží
Anguille - Rendezvous Bay

Místo

Pláž Negril 18° 17' 7.98" N, 78° 20' 32.7408" W
Location

Karibik na Facebooku