Jste zde

Domů » Svatá Lucie

Svatá Lucie, 2. část

Klima

Karibský ostrov Svatá Lucie je skvělým místem pro dovolenou po celý rok, s trvale teplým a tropickým podnebím. V letních měsících (červen až listopad) zde spadne o něco více srážek než v sušších zimních měsících. Od května do srpna zde vysloveně vládne ta pravá karibská idyla, trošku však narušovaná krátkými přeháňkami, protože je období dešťů. Teplota vzduchu se pohybuje v rozmezí 21 - 31°C, průměrná teplota moře je kolem 26°C. Stabilní severovýchodní pasáty přispívají k příjemnému osvěžení i v horkých měsících.

Zvláštní klimatické podmínky jsou důvodem, že tu můžete spatřit velmi bohatou a barevnou flórou, např. divoké orchideje, popínavé bouganvilije nebo ibišek. Jsou tu k vidění rozlehlé deštné lesy, ale i banánovníkové a kakaovníkové plantáže. V tropické přírodě exotické Svaté Lucie žije též mnoho různých druhů ptáků.

Ubytování a zábava

Také nabídka ubytování na ostrově je velmi pestrá, od all inclusive luxusních resortů na krásné pláži přes wellness hotely až po půvabné penziony, ve kterých budete mít k místním lidem velmi blízko. Bez ohledu na typ ubytování budete všude příjemně překvapeni pohostinností ostrova.

Nabídka pokrmů v Saint Lucii je velmi rozmanitá, četné místní restaurace nabízejí mezinárodní i místní kuchyni. Pro ostrov typická kreolská kuchyně je směsí jídel afrického původu a kuchyně bývalých koloniálních mocností, Francie a Anglie.

Milovníci nočního života jistě vyrazí na každotýdenní pouliční párty "Anse la Raye Fish Fry Friday" a "Gros Islet Jump up", na kterých můžete tančit pod širým nebem spolu s místními až do pozdních nočních hodin.

Město Castries

Hlavním a současně i největším městem na ostrově Svatá Lucie je Castries na severozápadě. A právě v Castries zažijete typický ostrovní den, když o víkendu na tržnici drobní zemědělci nabízí ke koupi své produkty. Je to svátek pro všechny vaše smysly. Kromě místních druhů ovoce, jako jsou banány nebo chlebovník, si tady můžete koupit i čerstvě ulovené ryby.

Výběr zajímavostí

* sopečné kužele Gros Piton a Petit Piton, stejně jako vrchol Mount Gimie (s 950 metry je to nejvyšší hora na ostrově)
* deštný prales
* drive-in vulkán se sirnými prameny
* krásná zátoka Marigot Bay, kde se dokonce natáčelo několik hollywoodských filmů
* malebná rybářská vesnice Soufriere s architekturou z francouzského koloniálního období
* vodopád Diamond s botanickou zahradou a přírodními minerálními koupelemi
* národní park Pigeon Island
* adrenalinový ziplining v džungli a četné turistické stezky

Kouzlo Svaté Lucie láká stále více a více turistů, a přesto je ostrov stále velmi původní, což je způsobeno především místní ekoturistikou. Díky tomu snad zůstane ostrov Saint Lucia i v budoucnosti jedním z několika kouzelných míst na světě, kde si budete moci odpočinout od každodenního života a ruchu.

Karibský ostrov Svatá Lucie se sopečnými kužely
Autor: Tom Bradnock
Karibský ostrov Svatá Lucie se zátokou Marigot Bay
Autor: Kilgub
Geografie: 

Místo

Marigot Bay 13° 57' 58.0932" N, 61° 1' 28.8876" W
Location

Karibik na Facebooku