Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Karibské dobrodružství, 1. část

Karibský ziplining
Autor: jmb19

Dovolená je čas na odpočinek, ale také nejlepší způsob, jak se pustit do nějakého malého dobrodružství. Kdo nechce trávit dovolenou jen s koktejly a osuškami, na toho čeká v Karibiku celá spousta různých, zajímavých a neobvyklých aktivit. Ať už pěšky, na koni, na vodě nebo na souši.

Hiking & Trekking

Obujte si nějaké pevné vycházkové boty a projděte se po zdejší úchvatné krajině! Můžete se třeba zchladit v bazénu vodopádů na Guadeloupe. Neváhejte a zažijte adrenalinové vzrušení při lezení u jezera Boiling Lake na ostrově Dominica za úniků sirných výparů do vzduchu.

Obdivujte krásu starých plantáží na souostroví Malé Antily a v mnoha národních parcích na Kubě. Pěšky tady můžete objevovat opravdu jedinečnou krásu celého regionu a jeho pestrý svět rostlin a živočichů z bezprostřední blízkosti.

V mnoha zemích Karibiku se můžete zdarma zúčastnit organizovaných pěších turistických vycházek po mnoha značených stezkách, anebo si můžete najmout průvodce. Připravte se ale také na trasy s různým stupněm obtížnosti.

Očekávají vás tu jak pohodlné dvacetiminutové vycházky, tak i celodenní túry ve strmém a náročném terénu. Počasí hraje na zdejších ostrovech velmi důležitou roli. V deštných lesních oblastech se taková pěší túra může klidně proměnit ve vyčerpávající pouť, jako např. na ostrovech se suchou vegetací, na Arubě či na ostrově Curacao.

Plavba na kajaku

Pokud dáváte přednost plavbě ve člunu a prozkoumávaní okolí z vodní hladiny, vyzkoušejte si s kajakem plavbu přes peřeje ve vnitrozemí Dominikánské republiky. Nebo prozkoumejte podzemní jeskyně s impozantními stalaktity a stalagmity, a netopýří kolonie se skalními malbami Indiánů.

V divokých oblastech Surinamu, Guyany a Belize představují řeky hlavní dopravní tepny. Pro tvrdé chlapy se dobře hodí několikadenní plavba "Ruta Maya River Challenge" na ostrově Belize.

Ziplining & Canopy

V deštných pralesech mnoha ostrovů, jako jsou třeba Svatá Lucie a Svatý Martin, existují lanovkové systémy, které vedou i v korunách stromů. Oblečeni do bezpečného oděvu pak budete zavěšeni na dvojitě jištěných lanech v různých výškách a na dlouhých ocelových lanech se pak můžete přesouvat ze stromu na strom.

Je to fantastická zábava pro děti i pro dospělé, ale ne pro toho, kdo trpí závratí. Za označením "Canopy" se pak skrývají další aktivity, jako je třeba lezení v korunách stromů, jízda v gondole, lanové centrum a jiné blázniviny.

Výlety rychlým člunem

Plavby kolem ostrovů à la Miami Vice zažijete například na Barbadosu. Rychlostí kolem 80 km/h se tady mohou rekreanti projíždět v high-speed katamaránech po Karibském moři. Takovéto celodenní "Powerboat" jízdy na rychlém motorovém člunu se liší v délce a jsou vhodné i pro rodiny s dětmi.

Turisté si mohou třeba i zaplatit okružní plavbu "Xtreme" na ostrově Antigua, protože se člunem je to bezpochyby ta nejlepší cesta, jak se alespoň pokusit vidět všech zdejších 365 pláží během jedné jediné plavby.

Karibský canyoning
Autor: adotmanda

Místo

Boiling Lake, Dominica 15° 19' 6.3696" N, 61° 17' 37.0032" W
Location

Karibik na Facebooku