Jste zde

Domů » Bahamy

Karibik a senioři, 1. část

Ostrov Grand Cayman - Motýlí farma

Lidé starší 50 let milují cestování a jsou stále více a více aktivní. Zejména na podzim a v zimě, kdy bývá doma zataženo a chladno. To, co platí pro střední Evropu, však v žádném případě neplatí pro Karibik, tam svítí sluníčko a čekají pláže. A to ještě není zdaleka vše. Zní tu reggae a dá se tady surfovat. Třeba v ostrovním ráji Anguilla či na Amerických Panenských ostrovech, které začínají starší rekreanti postupně více a více objevovat.

Obzvláště poklidné a rozhodně beze všeho stresu jsou především Bahamské ostrovy. Hotely zde nabízejí veškerý luxus a pohodlí – což bývá zejména pro starší lidi často velmi důležité – a stačí vám dokonce i jen několik anglických slov, aby se tady každý návštěvník celkem přijatelně domluvil.

Mezi mnoho dalších příjemných věcí, kterým je tu možno holdovat, patří přinejmenším koupání se v moři, plavání, tenis, rybaření anebo golf na některém z deseti golfových hřišť na Bahamských ostrovech. V noci si tady dokonce můžete vyzkoušet po rušném dni i své štěstí v kasinu.

Také Kajmanské ostrovy mají starším rekreantům bezpochyby mnohé co nabídnout. Poněkud uvolněný životní styl je zdejší působivou výzvou a toto na jih od Kuby ležící souostroví vám skutečně dopřeje tolik kýžený klid a mír.

Pro perfektní výpravu za poznáním se skvěle hodí zdejší motýlí farma Butterfly Farm na ostrově Grand Cayman: Nespočet motýlů všech barev a velikostí tady létá naprosto volně v tropických zahradách. Zájemci o historii mohou navštívit námořní muzeum "Maritime Heritage Trail" a nechat se doslova unést dobrodružnými dějinami ostrovů.

Mezi další zajímavosti patří naučná stezka vedoucí k pevnosti Fort George, která tu byla postavena v roce 1780 na ochranu proti Španělům a k legendárnímu vraku "Wreck of Ten Sails", k pozůstatkům tragické nehody, při které zde na útesu před ostrovem Grand Cayman roku 1794 ztroskotala celá obchodní flotila.

Po stopách historie se můžete vydat i na ostrově Barbados. Na zdejších plantážích cukrové třtiny nesmírně zbohatli britští koloniální vládci, kteří si zde postavili i svá opravdu honosná a majestátní sídla. Nejstarší z oněch časů dochovanou budovou je St. Nicholas Abbey. Stavba pochází dokonce již z roku 1650 a je to jedna z nejstarších budov v celém Karibiku.

Ostrov Grand Cayman - motýl na motýlí farmě

Místo

St. Nicholas Abbey, Barbados 13° 16' 38.8596" N, 59° 35' 21.1668" W
Location

Karibik na Facebooku