Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Dobrodružství ve vodě

Šnorchlování

Nikdy není člověk příliš mladý ani příliš starý na to, začít se šnorchlováním. Zkuste se i vy potopit pod mořskou hladinu a vidět, co se tam děje! Šnorchlování je skutečně velkým dobrodružstvím a vy budete mít velkou šanci uvidět nádherný podmořský svět z bezprostřední blízkosti.

A to vůbec nejlepší je, že se šnorchlování může věnovat prakticky každý a zažívat tohle dobrodružství i spolu se svou rodinou. Karibik skýtá opravdu vzrušující výběr míst k šnorchlování pro jednotlivce, páry i rodiny. Je tu zkrátka něco pro každého.

Navštivte některou z karibských zemí podle svého vlastního uvážení a můžete si být naprosto jisti, že nebudeme v tomto ohledu nijak zklamáni. Začátečníci i pokročilí mají všude plně k dispozici ty nejrůznější výukové programy, jmenujme na tomto místě např. PADI's Discover Snorkeling.

Plavání s delfíny

Splňte si svůj sen o plavání s delfíny. Tito úžasní mořští savci si bezpochyby získali srdce všech, a není snad lepšího místa, než je teplé a jasně modré Karibské moře, abyste právě tady naplnili své sny.

Můžete tu s celou svojí rodinou zažít potěšení ve vodě s delfíny. Můžete s nimi plavat, dotýkat se jich,hladit je i krmit. Jsou to roztomilí savci, kteří vám bezdůvodně rozhodně neublíží. Je to opravdu nezapomenutelný zážitek, když celý den věnujete radovánkám s delfíny a s jejich ošetřovateli!

Plavání s rejnoky

Pokud se vydáte ke korálovým útesům a k písečnému dnu Karibského moře, můžete se tam i potkat s rejnoky druhu Myliobatis californica. Hlavní takovouto atrakcí jsou bezpochyby místa Stingray City na ostrově Grand Cayman a Manta City na Tobagu, kde se dá potápět a šnorchlovat spolu s těmito rejnoky paprsčitými v jejich přirozeném prostředí.

Také v jiných oblastech Karibiku se s rejnoky můžete setkat poměrně často, lidí se vůbec nebojí. Zdá se dokonce, že se svým způsobem s lidmi baví! Jestliže se s takovým rejnokem někde v moři potkáte, stačí jen plavat pomalu nahoru a nechat se vodou unášet. A nezapomeňte ani na fotoaparát.

Místo

Stingray City, Grand Cayman 19° 22' 32.4804" N, 81° 18' 17.2548" W
Location

Karibik na Facebooku