Jste zde

Domů » Antigua a Barbuda

Antigua a Barbuda, 2. část

Hlavní město Antigui - Saint John´s
Autor: palestrina55

Hlavní město St. John’s

Saint John’s se nachází v severozápadní části ostrova Antigua, v jedné zátoce na pobřeží Karibského moře. Je nejen obchodním centrem celého ostrovního státu, ale i hlavním přístavem ostrova Antigua. V blízkosti metropole je také umístěné letiště.

Město je velice zajímavé i pro turisty, můžete se tu jen tak procházet po pestrých karibských trzích, nebo navštívit místní restaurace a ochutnat skvělé speciality. Mezi nejzajímavější památky patří bílá katedrála v barokním stylu, postavená v roce 1845. Dvě předchozí budovy byly zničené zemětřesením v letech 1683 a 1745.

Pláže

Oba sousední ostrovy Antigua i Barbuda se mohou společně pochlubit přesně 365 bílými písečnými plážemi, tedy vychází jedna pláž na jeden den v roce. Kromě pláží s kompletními turistickými službami zde ale jsou i pláže v klidných a odlehlých místech, kde si turisté mohou užívat jen pohodu a klid.

Aktivity

Milovníci plachtění najdou ve vodách kolem ostrovů Antigua a Barbuda přímo vynikající podmínky k provozování svého sportu, protože zde dobrý vítr fouká prakticky po celý rok. Kdo je jen svátečním jachtařem a není moc šikovný, ten se může bez obav svěřit do péče společnosti Antigua Classic Yacht Regatta nebo známé Antigua Sailing Week, vyplout k místním přístavům a k okolním ostrovům pronajatým člunem s kapitánem, a zažít tak bezstarostnou plavbu tyrkysovými mořskými vodami.

Ostrova Antigua i Barbuda jsou téměř kompletně obklopeny dobře zachovalými korálovými útesy. Narazíte tu pochopitelně i na četné vraky lodí, např. před ostrůvkem Samal Island, a samozřejmě na přímo obrovské množství různých podmořských druhů živočichů a rostlin mezi oběma těmito ostrovy.

Ochranné valy z písku a skal před jižním a východním pobřežím Antiguy i Barbudy jsou příčinou perfektních a hojně vyhledávaných míst k potápění a ke šnorchlování, a oba ostrovy jsou plným právem označovány za ráj těchto sportů. Na ostrovech působí v současné době asi desítka potápěčských škol pro začátečníky i pro potápěčské profesionály.

Na milovníky golfu čekají na ostrově Antigua dvě krásná 18-jamková hřiště.

Svatba

Na ostrovy Antigua a Barbuda také často zajíždějí zamilované páry, které tu chtějí uzavřít manželství. Sňatek se tady uzavírá bez nějakých přebytečných formalit, a kdo chce, může jej uzavřít i přímo na pláži, ve stínu všudypřítomných palem!

Město Saint John´s s jednou z ulic
Autor: palestrina55
Město Saint John´s s kostelem St. John
Autor: palestrina55
Geografie: 

Místo

St. John’s, Antigua a Barbuda 17° 7' 21.144" N, 61° 50' 28.6728" W
Location

Karibik na Facebooku