Jste zde

Domů » Potápění

Potápění, 2. část

Fotka korálového útesu pořízená při wall divingu
Autor: DesParoz

WALL DIVING

Pro zkušené potápěče není téměř nic náročnějšího a vzrušujícího, než se ponořit ke strmým podmořským stěnám a objevovat život v mořských hlubinách. Mnoho ze zdejších ostrovů jsou totiž vrcholky obrovských podmořských pohoří.

Fascinující dobrodružství vás tedy čeká jen kousek od pobřeží. Užijte si onoho prazvláštního pocitu pomalého klesání k masivním skalním stěnám, pokrytým měkkými korály a mořskými houbami. Jak se budete nořit stále hlouběji, budete se postupně setkávat s gorgoniemi, s měkkými korály a s péřovými červy.

Chcete se vydat ještě o něco níž? Pak vás čekají setkání s rejnoky orlími, tarpony a se žraloky černoploutvými. Potápění ke strmým podmořským stěnám je velkou šancí zažít toho opravdu tolik, co jen může nabídnout tento překrásný podmořský svět. A to vše při jediném ponoru.

WRECK DIVING

Na zrádných útesech v Karibiku ztroskotalo hodně lodí s neopatrnými kapitány. Těžké námořní bitvy poslaly mnoho lodí ke dnu po celá století a piráti tady přímo řádili. Prozkoumávat krásu potopených lodí, letadel a potopených pokladů pod mořskou hladinou – to je super zážitek!

Stovky fantastických vraků tady v klidu spočívají na mořském dně doslova před pobřežím mnoha ostrovů. Jejich délka se pohybuje v rozmezí od 9 až do 90 m a jde o vraky potopené jak v poslední době, tak i ty, které tu leží zapomenuty po celá staletí. Rozhodně tedy nebudete nijak zklamáni.

Potápění za žraloky

Snili jste někdy o polibku od delfína? Nebo třeba o plavání se žraloky? Či o krmení rejnoků z ruky? Pro potápěče v Karibiku to není žádný problém.

Zažijete bezpochyby opravdu jedinečný zážitek při potápění, budete se totiž potápět společně se žraloky! Žraloci černoploutví a žraloci útesoví žijí v bezprostřední blízkosti pobřeží ostrovů. Zkušenosti s těmito úžasnými mořskými tvory tady zažijete v pro nás naprosto bezpečném prostředí nebo dokonce i během jejich krmení.

Je tu připraveno pro turisty plno skvělých akcí spojených s potápěním ke žralokům a různé další nesmírně zajímavé programy, které určitě uspokojí veškerá vaše očekávání. Můžete také sledovat tyto nádherné tvory ze člunu nebo se lze v doprovodu kvalifikovaného instruktora dokonce přiblížit k jejich oblíbeným podmořským místům.

Pokud hledáte ještě nějaký větší adrenalin, nepochybně využijete příležitosti ke sledování krmení žraloků z ochranné klece. Pro vás to bude naprostá adrenalinová bomba, ovšem žraloky to zanechává v naprostém klidu. Chovejte se však rozumně a jako dobře vychovaní hosté, kteří jsou zde pouze na návštěvě v cizím domě.

Žralok
Autor: hankplank

Karibik na Facebooku