Jste zde

Domů » Potápění

Potápění, 1. část

Ponořte se do vod Karibiku a vychutnejte si podmořský ráj, který doslova překypuje exotikou mořského života, nabízí nádherné obrázky a neustále mění své barvy.

Je to tichý svět plný života, kde je člověk dosud pouze návštěvníkem a ne pánem. Zdejší azurové vody jsou krásně čisté a teplé. Potápěči tu najdou přírodní poklady, které se utvářely celé milióny let. Je to dílo Matky přírody, která je vytvářela a postupně formovala do dnešní podoby.

Najdete tady i třetí největší bariérový útes na světě. Kaňony a jeskyně, písčiny, srázy a útesy, které spadají strmě k mořskému dnu, horké prameny a korálové útvary, jejichž textura a barva jsou opravdu nezapomenutelné. Je to domov nesmírně obsáhlé řady rostlin a tropických druhů ryb, žijí tu kanicové barakudy, žraloci i chobotnice.

Objevíte zde ale nejen korálové útesy, ale také vraky stovek lodí, z nichž mnohé jsou staré celá staletí a jsou roztrhané bouřemi, piráty a dělovými útoky. Právě tady se otevírají opravdu široké příležitosti k podnikání náročných ponorů pro zkušené potápěče. V těch méně náročných případech se takovýchto dobrodružství pod mořskou hladinou mohou účastnit i začátečníci.

Pravidelnými návštěvníky Karibiku jsou také nejrůznější filmové hvězdy, sportovci a dokonce i astronauti. Nikdy nevíte, kdo bude váš potápěčský partner. Není divu, že potápění bylo "vynalezeno“ právě v této oblasti. Budete se divit, jaký tajemný svět uvidíte pod modrou vodní hladinu.

DRIFT DIVING

Zažijte opravdu neuvěřitelné vzrušení během potápění u korálových útesů, obývaných neuvěřitelným množstvím barevných tropických rybek a různou mořskou faunou. Chce to jen tak v klidu relaxovat a nechat se volně unášet pryč. Zažijete báječný pocit, jako byste v moři létali. To je to pravé volné potápění - drift diving. A nejlepším místem k jeho provádění je právě Karibik!

REEF DIVING

V Karibiku se nachází i třetí největší bariérový útes na světě, u karibského ostrova Andros souostroví Bahamy - nádherné pole korálů v modré mořské vodě. Ostrovy jsou obklopeny křišťálově čistou a klidnou vodu, která umožňuje dohlednost až do hloubky 30 m. Potápění je tu tedy zcela bezkonkurenční.

Mnohé ze zdejších ostrovů má korály, které vyrůstají přímo od pobřeží ze sopečného a hornatého základu. Pokud se vypravíte podél útesů, zjistíte, že tu žijí opravdu velkolepé kolonie mořských korálů a hub, pohybují se tu želvy, rejnoci a obrovské množství tropických ryb nejrůznějších druhů. Užijte si i vy tuto velkolepou přehlídku podmořského bohatství a krásy.

Místo

Ostrov Andros 24° 43' 35.7672" N, 77° 47' 14.9028" W
Location

Karibik na Facebooku