Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Okružní plavby

Okružní plavba lodí Karibikem
Autor: roger4336

Není divu, že se stal Karibik nejlepším místem na světě, které je ideální pro okružní plavby na výletních lodích. Najdete zde teplo, průzračné moře a plno různých příjemných zážitků z různých zemí, aniž byste přitom museli stále mít na paměti starosti o svá zavazadla nebo ubytování.

Když loď vypluje na další dobrodružný výlet, necháte určitě všechen ten okolní spěchající svět daleko za obzorem a budete jen a jen relaxovat v pohodlí vašeho "plovoucího hotelu". Může být ale trochu obtížné rozhodnout se, která plavba je pro vás tou nejvhodnější. Více než 20 plavebních společností v oblasti Karibiku nabízí své prázdninové atrakce, které jsou téměř stejně rozmanité jako samotný region.

Počínaje romantickými plavbami na plachetnici, kam se vejde méně než 100 cestujících, až k plavbám na velkých moderních výletních lodích, které přepravují tisíce cestujících a nabízí vše, co byste snad jinak mohli očekávat jen ve velkém hotelu.

Velké lodě se tu plaví doslova po celý rok, jejich plavba trvá obvykle od tří do deseti dnů a jejich námořní trasy míří do tří velkých výletních karibských destinací. Cesta do západního Karibiku vás zavede například až do Mexika, kde se budete moci blíže seznámit s kulturou Latinské Ameriky a s pradávnou kulturou Mayů.

Během okružní plavby po východní části můžete navštívit Bahamy a ostrov Svatého Tomáše, zatímco jižní trasa vede na Portoriko a na Grenadu. Během plavby mají samozřejmě všichni cestující dostatek možností na různé prohlídky měst a nakupování.

Některé lodě se specializují na hazardní hry, zatímco jiné se věnují gurmánům nebo se zaměřují na novomanžele na svatební cestě. O všech typech plaveb je ale možno říci, že budou plně vyhovovat i dětem.

Mnoho okružních plaveb zaručuje rozmanitou zábavu, počínaje produkcemi tanečních kapel, přes diskotéky a karaoke, až ke kabaretu a k velkým broadwayským show. Pokud nemáte zájem o umělecké hvězdy na jevišti, můžete pohodlně strávit večer na palubě s výhledem na oblohu a při sledování her měsíčního svitu na vlnách.

Pokud chcete být s lidmi, kteří sdílejí podobné vášně, jako vy, vyberte si za místo svého pobytu určitě podobnou plavbu. Na své si přijdou jak milovníci hudby, tak třeba sportovní fanoušci. Jiné plavby po Karibském moři se zaměřují na historii, umění a na kulturu. Překrásné a hodně oblíbené jsou zase vánoční plavby.

Menší lodě nabízejí větší flexibilitu ve svém cestovním itineráři a osobnější přístup k odpočinku a k celkové radosti. Pokud objevíte nějaký vhodný záliv pro piknik, pak stačí jenom požádat kapitána, aby tam na chvíli zakotvil. Pokud je to možné, zcela určitě nám vyhoví. Umožní vám i drhnout paluby nebo napínat plachtu, pokud už budete mít dost opalování, plavání, potápění, jídla i nádherného výhledu na okolí.

Pro vyznavače jachtingu se nabízejí i příležitosti pronajmout si loď, fungují tu profesionální půjčovny lodí s velkým výběrem plachetnic a jachet, a to i s posádkou. Vyberte si svou vlastní osobní plavbu a užívejte si svobody v Karibském moři.

Okružní plavba Karibikem - jachty
Autor: roger4336

Místo

Ostrov Svatého Tomáše 0° 20' 45.4848" N, 6° 44' 21.354" E
Location

Karibik na Facebooku