Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Karibik a senioři, 2. část

Karibská výletní loď Carnival Destiny
Autor: lepage

Milovníci přírody si přijdou na své v botanické zahradě "Forest Flower" či ve "World Orchid", kde mohou obdivovat širokou škálu těch nejkrásnějších druhů orchidejí.

V lednu ale patří celý ostrov Barbados jazzovým fanouškům. Slavný festival "Paint it Jazz" se tu koná pravidelně každý rok a přitahuje sem, do nejvýchodnější části Malých Antil, mnohé mezinárodní hvězdy, jako jsou např. Al Jarreau, Patti La Belle nebo Nancy Wilson.

Nejpohodlnějším a hlavně u starších rekreantů nejoblíbenějším způsobem jak poznat ostrovy v Karibském moři, je určitě plavba na palubě nějaké luxusní výletní lodi. Aby byli v budoucnosti ještě více nalákáni hosté ze zámoří, uvedli před nedávnou dobou na ostrově Grenada do provozu nový výletní lodní terminál.

Je to velice praktické, turisté se odtud dostanou doslova během několika minut na až neskutečně pestrý a bohatý trh s ovocem a kořením. Okružní plavba o vaší ostrovní dovolené vás může zavézt například na ostrov Aruba, kde působí i jedna z takovýchto společností - Aruba Cruise & Stay.

Hosté výletní lodi Carnival Destiny se mohou vypravit i na osmidenní plavbu se zastávkami na ostrovech Portoriko, Barbados, St. Thomas (Americké Panenské ostrovy) a Martinik, a poté relaxovat v hotelovém all inclusive zařízení Divi Aruba Beach Resort.

Koho zaujme více než plavba na luxusní lodi klasická plavba na jachtě, neměl by si nechat ujít pravidelnou dubnovou regatu "Classic Yacht Regatta" na ostrově Antigua. Velké jachty jako See Cloud a Star Clipper, stejně jako četné soukromé jachty, tady všem nabízejí přímo bezkonkurenční podívanou.

Některé z účastnických jachet pocházejí již z 20. nebo z 30. let minulého století. Od prosince do dubna se stává ostrov Antigua také domovským přístavem obou lodí SEA CLOUD, pětihvězdičkových plachetnic, jež zabezpečují okružní plavby po Karibiku a začínají obvykle v St. Johnu, v hlavním městě slunečního a jachtařského ráje - ostrova Antigua.

A na závěr ještě jeden tip od nás na "druhé líbánky": V hotelech Couples na ostrově Jamajka se mohou brát nejenom mladí milenci. Tzv. "Renewal of Vows" (Obnova slibů) je ideální pro starší páry, které slaví stříbrnou nebo zlatou svatbu. Bude to pro vás určitě nezapomenutelný a krásný zážitek při dovolené v Karibiku.

Místo

Divi Aruba Beach Resort 12° 32' 16.152" N, 70° 3' 35.8524" W
Location

Karibik na Facebooku