Jste zde

Domů » Curacao

Curacao, 2. část

S ohledem na podmořský svět ostrovů v Antilách (západní Indie) se tady nepochybně všem potápěčům doslova rozzáří oči. Také milovníci dlouhého cestování a vyznavači zážitkových sportů za těch mnoho let již považují Curacao za dokonalý ráj.

Ostrov je právem považován za jedno z nejzajímavějších míst pro potápění v Karibiku, především díky tamní opravdu nadprůměrné rozmanitosti, ale také kvůli divukrásným podmořským výletům se šnorchlem.

Ze zhruba šedesáti zdejších potápěčských lokalit je 44 na jihu ostrova, kde jsou označeny bójemi tak, aby ta nejzajímavější místa byla bez nějakých obtíží rychle a snadno nalezena jen za pomoci mapy a nějakého vozu z půjčovny.

Každý jen trochu lepší hotel má svou vlastní potápěčskou základnu s kompletním potápěčským vybavením a s pronájmem pohodlných člunů. Většina potápěčů se tady potápí společně v menších skupinkách, což dává začátečníkům nejen větší pocit jistoty, ale také to samozřejmě zvyšuje zábavu při tomto druhu sportu.

Zajímavosti

Tento karibský ostrov nabízí i návštěvníkům, kteří se zrovna moc nezajímají o potápění, perfektní zábavu o dovolené, protože tady objeví přímo jedinečnou směsici historie a kultury.

Každý turista by se měl také něco dozvědět o zajímavostech "svého" ostrova. Na ostrově narazíte v hlavním městě Willemstad na zajímavé uličky staré části města, které byly prohlášeny za světové kulturní dědictví UNESCO. Ten nejlepší dojem z architektury 18. století vám zprostředkují ulice Gravenstraat, Gasthuisstraat a Conscientiesteg.

Hřbitov Beth Haim je nejstarším židovským hřbitovem v Novém světě. I dnes se tu židovská komunita ostrova schází v synagoze Mikve Israel-Emanuel, která byla otevřena již v roce 1732.

Největší přírodní rezervace na ostrově Curacao se skládá ze tří bývalých plantáží a je známá tamější flórou a faunou, včetně vzácného jelena z Curacaa. Turistickými lákadly jsou také systém jeskyní u Hato nebo mořské akvárium u místa Bapor Kibrá.

Velmi oblíbeným cílem výletů je přírodní rezervace Christoffel Park a nahlédnout do procesu výroby slavného pomerančového likéru, který dal vlastně ostrovu jméno, můžete v tradiční destilérii ve venkovském domě Chobolobo.

Likér se vyrábí ze slupek hořkých (sevillských) pomerančů, které rostou na ostrově. Slupky se macerují a nakládají do alkoholu, který vytáhne aroma a barviva. Likér se vyrábí v čiré podobě nebo v červené, oranžové, zelené a modré podobě.

V továrně můžete zakoupit také směs likéru s kávou, čokoládou nebo rumem. Likér vyráběný na tomto karibském ostrově nelze srovnávat s "Blue Curacaem", který je většinou prodáván v Evropě.

Geografie: 

Místo

Mořské akvárium, Bapor Kibrá 12° 5' 2.0256" N, 68° 53' 46.1436" W
Location

Karibik na Facebooku