Jste zde

Domů » Anguilla

Anguilla, 2. část

Karibský ostrov Anguilla a pláž
Autor: Zemi Beach

Aktivity

Ale i na pevné zemi čeká návštěvníky široká nabídka těch nejrůznějších aktivit a zájmů, od jízdy na koni, přes pozorování ptáků (na Anguille jich žije kolem 135 druhů), jízdu na kole až po ochutnávku lihovin v místní palírně Distillery Pyrat Rum.

Jídlo

Anguilla bývá označována za "hlavní město" kulinářského umění v Karibiku a nabízí opravdu výjimečné gastronomické zážitky. Na Anguille si mohou návštěvníci vybrat z nesmírně obsáhlé škály těch nejvybranějších gastronomických lahůdek ve více než 70 restauracích.

Výběr takovýchto zařízení začíná elegantními a příjemnými restauracemi pro gurmány s nabídkou rybích specialit, pokračuje přes oblíbená a tradiční plážová bistra a končí v běžných a cenově velmi příznivých gril-restauracích u silnic. Spropitné se tu obvykle dává od 10 do 15 %, ale již 15 % za servírování je započteno v ceně.

Noční život

Většina prázdninových středisek a hotelů nabízí v hlavní turistické sezóně bohatý a rušný noční život. Mnoho vynikajících místních hudebních skupin často hraje v nočních klubech jako jsou Johnno’s, The Pumphouse, Road Well Café a Ripples v Sandy Ground; Rafe’s and the Red Dragon Dance Club v South Hill a the Dune Preserve v Rendezvous Bay.

Zajímavosti

Mezi oblíbené turistické cíle v hlavním městě The Valley patří znovuobnovený panský dům z 18. století Wallblake House na plantáži, který je tou vůbec nejstarší stavbou na ostrově. Dále je zde umělecká galerie Loblolly Gallery a muzeum Anguilla National Trust Museum.

V okolí můžete prozkoumat třeba zajímavé místní jeskyně, humří vesnici u přístavu anebo solné rybníky v Sandy Ground. Můžete také navštívit místo Big Spring, kde se nacházejí skalní nástěnné malby "Oči duchů" indiánů Arawaků v jeskyních poblíž Big Springs Heritage Site, a 1000 let staré artefakty v muzeu Heritage Collection Museum.

Milovníci umění budou určitě potěšeni okružní prohlídkou šestnácti anguillských galerií. Ty tvoří pestrou směsici pohledů na karibská umělecká řemesla, na řezby ze dřeva, ručně foukané sklo i na jemné výtvarné umění.

Festivaly

V březnu se na Anguille pořádá hudební festival Moon Splash Musik se spoustou zábavy, jídla a pití. V květnu se sem zase sjíždějí jachtaři, aby tu zažili tři dny vzrušujících závodů.

V srpnu bývá na programu karneval s nezbytnými průvody, soutěžemi v tancích calypso a s tradičními závody dřevěných člunů. Na listopadovém "Tranquility Jazz Festivalu“ se pro změnu setkávají známí regionální i mezinárodní hudebníci.

Letiště

Clayton J. Lloyd International Airport se nalézá jen asi 5 minut od hlavního města Anguilly, The Valley. Na toto letiště však nesměřují žádné přímé mezinárodní lety, ale je zde provozována pouze regionální letecká doprava. Přímé lety z Evropy směřují např. na sousední ostrov Antigua.

Karibský ostrov Anguilla a jedna z pláží
Autor: Zemi Beach
Noční život karibského ostrova Anguilla
Autor: Zemi Beach
Geografie: 

Místo

The Valley 18° 12' 42.5088" N, 63° 3' 13.9644" W
Location

Karibik na Facebooku